Cum poți să faci bani indiferent de situația economiei. Trucuri pentru a-ți consolida bugetul

Reprezentare grafica a instabilitatii economice

Poți face bani și în perioade de recesiune atunci când știi cum să ai grijă de veniturile tale

Oamenii pragmatici și prevăzători sunt capabili să facă bani indiferent de situația economică sau de fluctuațiile financiare de la un moment dat. Cu siguranță, recesiunea poate fi un termen care provoacă îngrijorare și incertitudine ori de câte ori îl întâlnim, fie că suntem pasionați de management financiar sau nu. Cu toate acestea, atunci când știi ce trucuri să aplici, recesiunea e doar o altă perioadă care îți poate consolida bugetul lunar.

Hai să aflăm împreună dacă economiile tale sunt afectate în recesiune și cum poți gestiona mai bine bugetul lunar și anual atunci când la orizont apare o posibilă criză economică.

Ce înseamnă recesiune economică și de ce nu trebuie să te surprindă

Recesiunea este caracterizată de o perioadă în care economia înregistrează o contracție semnificativă, de obicei manifestată prin scăderea producției, creșterea șomajului și declin general al bunăstării economice în rândul populației.

Pe scurt, dacă ești nepregătit, o perioadă de recesiune poate avea un impact direct asupra veniturilor tale și, implicit, asupra stilului tău de viață obișnuit. Dar despre efectele propriu-zise ale perioadelor de criză economică o să vorbim puțin mai jos, în articolul de astăzi. Nu uita, recesiunea nu trebuie să însemne diminuarea bugetului tău. Poți pune bani deoparte chiar și în timpul crizelor economice cu ajutorul unor bune practici despre care afli mai multe imediat.


Cum beneficiezi de pe urmele recesiunii: anticiparea în funcție de cauze

Recesiunile economice sunt fenomene destul de complexe, ceea ce înseamnă că pot fi declanșate de mai mulți factori deseori interconectați.

Partea avantajoasă este că atunci când cunoști cauzele știi să anticipezi perioadele de instabilitate economică și știi că e timpul să ai grijă de veniturile tale.

Cel mai des întâlnite motive care duc la instabilitate economică se referă la:


Efectele recesiunii și cum continui să faci bani

După cum vezi, o recesiune înseamnă mai mult decât o perioadă de instabilitate economică. Este, de fapt, o stagnare și, în multe cazuri, un regres economic și financiar care afectează atât consumatorii, cât și producătorii.

În timp de recesiune putem auzi despre disponibilizări în masă și reduceri ale salariilor. Dacă te prinde nepregătit, sunt șanse ca veniturile tale să scadă sau, în cel mai bun caz, să stagneze. Însă, atunci când ai avut grijă de banii tăi, recesiunea nu te va lua prin surprindere. Mai mult, s-ar putea să găsești noi oportunități prin care să faci bani.

Hai să vedem cum anume poți trece cu bine peste orice tip de instabilitate economică.


5 trucuri prin care faci bani și în perioade de recesiune

Chiar dacă o recesiune poate avea efecte nedorite cu impact direct asupra stilului tău de viață, există soluții prin care poți trece mai ușor prin această perioadă.

Iată-le pe cele mai utile dintre ele:

Apelează la un credit online

Femeie care foloseste cardul pentru plati online

În perioadele de recesiune este bine să ai grijă cum îți administrezi bugetul lunar pentru a limita cheltuielile neesențiale

Dacă instabilitatea economică te-a prins totuși nepregătit, o soluție poate fi accesarea unui credit online. Creditul nebancar, de tip IFN, presupune accesarea rapidă a unei sume de bani de care ai nevoie urgent. Apoi, împrumutul se poate achita eșalonat sau în întregime, în funcție de disponibilitatea financiară pe care o ai. Toate operațiunile se fac online, fără drumuri la bănci și timp pierdut în vederea aprobării creditului.

În cazul creditelor nebancare, recomandarea este să te folosești doar de banii de care ai nevoie și să achiți datoria fără să aștepți o perioadă prea lungă de timp.

Găsește noi oportunități pentru a face bani

În recesiune nu este totul despre a pierde bani. Poți găsi numeroase oportunități pentru a face bani valorificând anumite nevoi din piață. Tot ce trebuie să faci este să analizezi ceea ce se întâmplă și să identifici cum anume poți veni în ajutorul celor de lângă tine.

Este o bună oportunitate pentru a deschide o afacere și, în acest context, te poți ajuta și de creditul nebancar menționat mai sus.

Stabilește un buget și respectă-l

În timpul recesiunii este bine să fii ceva mai riguros cu gestionarea bugetului tău lunar și, eventual, anual. Așadar, stabilește o sumă lunară destinată plății facturilor și nevoilor imediate. Adaugă o sumă pentru cheltuieli uzuale și limitează pe cât posibil investițiile de care nu ai nevoie.

Stabilește un buget lunar și respectă-l. Menține evidența veniturilor și a cheltuielilor și încearcă să fii cât mai organizat. Nu uita care este obiectivul principal și începe să economisești. Îți vei mulțumi mai târziu.

Minimalizează consumul energetic

Plata facturilor la energie înseamnă, de multe ori, o cheltuială majoră din totalul veniturilor. Iar în perioadele de toamnă, iarnă și primăvară, aceste cheltuieli devin și mai greu de gestionat decât în mod uzual.

Economisește cu facturile la energie prin mici schimbări în viața ta zilnică. Înlocuiește becurile clasice cu unele LED, montează repartitoare de căldură pe calorifere, alege tâmplăria PVC pentru ferestre sau izolează pereții în cazul în care există pierderi de căldură importante.

Crește venitul lunar

Dacă îți este tot mai greu să faci față cheltuielilor lunare și timpul îți permite, găsește o nouă sursă de venit. Poți alege să lucrezi ore suplimentare dacă locul de muncă o permite, poți aplica pentru un job part-time sau, de ce nu, poți începe o afacere online pe care să o gestionezi de acasă.

Investește în educație financiară

Dacă recesiunea te-a prins nepregătit, îți recomandăm să investești în educația ta financiară. Citește cărți de specialitate, participă la cursuri sau seminarii și învață cum să economisești și să investești lunar astfel încât perioadele de instabilitate economică să nu mai lovească în bugetul tău lunar.


Ce să nu faci în timpul recesiunii dacă vrei să faci bani

În timpul unei perioade de recesiune, este bine să fii prudent și să iei măsuri pentru a-ți proteja finanțele. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți:

Recesiunea nu înseamnă întotdeauna o perioadă proastă pentru economiile tale. Dacă ești pregătit și precaut vei reuși chiar să faci bani în plus și să trăiești mai bine. Indiferent de situație, este important să îți păstrezi calmul și să încerci să găsești soluții practice prin care poți gestiona mai bine veniturile și cheltuielile. Nu uita, un fond de urgență îți poate fi mereu util, așa cum se întâmplă și cu eforturile pe care le faci pentru a avea o bună educație financiară.

Sursa foto: Shutterstock

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp