Calculator, calendar si teancuri de monede

Ajutor pentru achitarea datoriilor. 5 sfaturi pentru a scăpa rapid de datorii

Calculator, calendar si teancuri de monede

Este posibil ca uneori să ai nevoie de ajutor pentru achitarea datoriilor, însă, din fericire, există diverse soluții utile

Anumite perioade pot fi mai solicitante din punct de vedere financiar, iar datoriile se pot acumula ca urmare a împrumuturilor succesive. Probabil te-ai întrebat ce să faci în astfel de cazuri, însă este bine să știi că situația se poate remedia, dacă depui un efort suplimentar în gestionarea bugetului. Prin înțelegerea corectă a finanțelor tale și cu o planificare atentă, poți să scapi mai ușor de datorii. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor pentru achitarea împrumuturilor.


Creditul IFN poate fi de ajutor pentru achitarea datoriilor

În mod cert, dacă vrei să scapi de datorii, una dintre modalitățile eficiente este să găsești o sursă alternativă de finanțare. Un credit IFN este o soluție mai potrivită decât alte tipuri de împrumut, deoarece îți oferă termene flexibile și tot procesul se desfășoară online. Cu ajutorul împrumutului nebancar, poți achita datoriile existente într-un timp mai scurt, simplificând procesul de plată. Practic, vei avea o singură sursă de finanțare, cu dobândă unică. În plus, suma finală pe care trebuie să o rambursezi va fi mai mică, spre deosebire de situația în care te împrumuți din mai multe surse. Folosește această soluție în mod responsabil și alocă un buget clar din venitul tău lunar pentru restituirea banilor. La Okcredit, poți rambursa orice sumă dorești, de câte ori vrei, direct în contul tău de client, foarte rapid. Astfel, scapi de ratele lunare fixe și poți achita împrumutul mai rapid.


Scapă de datorii cu ajutorul unui venit suplimentar

Un venit suplimentar te poate ajuta cu siguranță, mai ales dacă folosești noua sursă de venit strict pentru acest obiectiv. Deși poate fi tentant să utilizezi banii pentru a-ți cumpăra ceva ce îți dorești de mult timp, este important să îți amintești că amânarea plății te îndatorează și mai mult prin acumularea dobânzii în timp. În general, creditele se folosesc pentru urgențe și, odată ce ai rezolvat problema, trebuie să restitui banii cât mai rapid. Dacă vrei să obții un venit suplimentar, poți încerca varianta unui job part- time sau activitatea de freelancing.


Vinde obiecte handmade sau lucruri care nu îți mai trebuie

Nu este neapărat necesar să mergi pe ideea de job part-time dacă ai un hobby care îți poate aduce bani. Iată câteva pasiuni care te pot ajuta să câștigi un venit suplimentar:

O altă idee ar fi să vinzi lucrurile din casă care nu îți mai sunt de folos. În mod sigur ai câteva obiecte sau haine pe care nu le-ai mai folosit de mult timp și de pe urma cărora poți câștiga o sumă de bani suplimentară.


Redu cheltuielile care nu sunt necesare

Reducerea cheltuielilor este o soluție pe care o poți aplica atunci când vrei să returnezi o parte din banii datorați. Bineînțeles, pentru a face acest lucru trebuie să analizezi bugetul și cheltuielile și să identifici oportunitățile prin care poți face economii. Ulterior, poți să planifici cât la sută din venituri vor fi alocate pentru rambursarea banilor.

Renunță la achizițiile impulsive, în special dacă obișnuiești să cumperi adesea lucruri de care nu ai nevoie în momentul respectiv. De asemenea, ar fi bine să renunți pentru o perioadă la abonamentele sau serviciile care nu sunt necesare. Deși poate fi neplăcut să renunți la lucrurile care îți aduc bucurie, trebuie să te gândești în perspectivă. Odată ce scapi de datorii, poți folosi banii pentru vacanțe sau alte activități care te binedispun.


Prioritizează achitarea datoriilor cu dobândă mare

Dacă ai mai multe datorii, achită-le cu prioritate pe cele cu dobândă mai mare. Astfel, vei economisi bani pe termen lung. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă să neglijezi alte împrumuturi. Chiar și un credit cu dobândă mică, încheiat pe o perioadă mai lungă, poate deveni o povară financiară - în timp, suma finală rambursată poate fi chiar mai mare decât cea a unui credit cu dobândă ridicată, dar pe care îl poți restitui mai repede. Analizează cu atenție și calculează care este datoria cea mai costisitoare și achit-o cu prioritate.


Cum să previi acumularea datoriilor

Femeie care zambeste in timp ce foloseste telefonul

Gestionarea eficientă a bugetului este cea mai bună modalitate de a evita acumularea debitelor

Pe lângă efortul pe care îl faci pentru achitarea datoriile existente, este foarte important să înveți cum să previi în viitor aceste situații. Prin urmare, dacă ai achitat debitul, nu te grăbi să cheltui banii în ritmul obișnuit. Sigur, o urgență poate destabiliza oricând bugetul, dar dacă îți faci un plan bine pus la punct, vei reuși să construiești și un fond de urgențe. Acesta te va ajuta, măcar parțial, să faci față perioadelor cu instabilitate financiară.

Astfel, pentru a evita acumularea datoriilor pe viitor, ia în calcul următoarele sfaturi:

1. Calculează-ți venitul NET lunar total

Fie că ai mai multe surse de venit, fie că locuiești cu cineva și împărțiți cheltuielile, calculează suma de bani disponibilă la final de lună (NET).

2. Planifică un buget realist și respectă-l

Dacă nu știi cum ar trebui să îți gestionezi bugetul, poți încerca regula 50/30/20. După ce ai stabilit care este suma totală de care dispui, o să împarți veniturile astfel: 50% pentru nevoi de bază, 30% pentru dorințe, vacanțe, cheltuieli care nu sunt de strictă necesitate, 20% pentru economii. Dacă salvezi în fiecare lună o sumă semnificativă pentru fondul de urgență, îți va fi de mare ajutor în perioadele mai stresante din punct de vedere financiar.

3. Plătește facturile la timp

Acest obicei te va ajuta să eviți penalizările cauzate de întârzierea plății. Chiar dacă pe moment nu ți se pare o sumă mare, pe termen lung vei constata că, de fapt, se acumulează sume considerabile pe care le-ai fi putut utiliza pentru dorințe sau fondul de economii.

4. Evaluează-ți stilul de consum

Anumite obiceiuri te pot aduce în situația în care să acumulezi datorii. Dacă vrei să eviți astfel de momente pe viitor, trebuie să schimbi obiceiurile negative de consum. Împarte cheltuielile lunare pe categorii (mâncare, facturi, utilități, vacanțe, ieșiri în oraș etc.) și vezi de unde ai putea să mai reduci din cheltuieli pe viitor. Fă un calcul estimativ de cât ai putea să economisești dacă reduci consumul din ariile respective și păstrează banii pentru situații urgente.

5. Investește în educație financiară

Nu în ultimul rând, educația financiară este o componentă esențială atunci când vrei să faci o schimbare reală în ceea ce privește finanțele tale. Documentează-te despre cum îți poți planifica în mod inteligent bugetul, cum se gestionează banii și care sunt cele mai bune tipuri de investiții pentru tine și vei vedea, cu siguranță, o schimbare pozitivă.

După cum vezi, există mai multe moduri prin care poți obține ajutor pentru achitarea datoriilor, dar cel mai bine ar fi să eviți acumularea acestora urmând sfaturile menționate anterior. În cazul în care banii din fondul de urgență nu sunt suficienți, poți apela oricând la varianta unui împrumut de la Okcredit, pe care îl poți rambursa foarte ușor, direct din contul tău.

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp