Tot ce trebuie să știi despre plata anticipată a creditului

Doua persoane care citesc un contract

Plata anticipată a creditului este o strategie eficientă dacă vrei să reduci cheltuielile asociate unui împrumut

Dacă ești în situația în care ai luat un credit acum ceva timp și vrei să închei mai rapid acest împrumut, probabil te gândești deja la plata anticipată a creditului. Acest lucru te va ajuta să eviți datoriile pe termen lung la bancă (uneori fiind vorba de ani buni dacă ne referim la cele ipotecare). Sunt mai multe moduri prin care poți face acest lucru, iar în acest articol îți vom explica opțiunile tale.

Ce înseamnă plata anticipată a creditului

Plata anticipată a creditului înseamnă pur și simplu rambursarea banilor mai devreme de termenul final stabilit. Acest demers poate fi realizat în două moduri principale: prin rambursarea integrală a împrumutului sau prin rambursarea parțială.

Este important de menționat că, în funcție de politica băncii și termenii contractului, comisioanele pot fi implicate în acest proces.


De ce să alegi rambursarea în avans a creditului

Datoriile pot genera stres financiar, iar plata anticipată a creditului poate fi o modalitate eficientă de a reduce această presiune. Sunt multe situații în care ideea unei datorii la bancă poate crea anxietate, iar dacă îți dorești să plătești împrumutul înainte de scadență ca să scapi de griji, poți face acest lucru foarte simplu printr-o cerere scrisă la instituția care ți-a acordat creditul.

De asemenea, acest lucru te ajută să eviți plata unor dobânzi mai mari decât anticipai (în cazul în care acestea sunt în creștere). Banca Națională poate influența dobânda la depozit, iar astfel de schimbări îți pot destabiliza bugetul. De aceea ar fi bine să plătești cât mai rapid.

Un alt motiv pentru care ar fi bine să iei în calcul această variantă este atunci când ai primit o mărire de salariu. Chiar dacă pe moment o să blochezi banii pe care îi primești în plus pentru rambursarea creditului, pe termen lung, această alegere te va ajuta să economisești o sumă considerabilă, pe care altfel ai fi acordat-o băncii prin dobândă. Practic, soldul care rămâne va fi reeșalonat pe o perioadă mai scurtă, iar banca nu va mai percepe comisioane pentru suma rambursată anticipativ.

Plata anticipată poate avea un impact pozitiv asupra scorului tău de credit. Reducerea soldului și demonstrarea abilității tale de a gestiona responsabil datoriile pot contribui la îmbunătățirea scorului FICO. Asta poate avea beneficii pe termen lung, facilitând obținerea altor forme de credit sau împrumuturi la rate mai avantajoase.

Consideră această decizie o oportunitate de a-ți îmbunătăți considerabil situația financiară pe termen lung.


Cum poți să plătești mai repede un împrumut bancar

Dacă te-ai decis să faci acest demers și îți dorești să închei mai repede împrumutul bancar, sunt mai multe strategii pe care le poți încerca pentru a accelera procesul de rambursare.

Iată, așadar, câteva modalități practice care te vor ajuta să plătești anticipat un credit luat de la bancă:

În concluzie, plata anticipată a creditului reprezintă o strategie inteligentă pentru cei care doresc să-și încheie împrumuturile mai rapid și să economisească. Dacă ești în căutarea unor soluții flexibile și avantajoase pentru a-ți gestiona împrumutul, Okcredit reprezintă o opțiune cu adevărat convenabilă. Cu un proces rapid de aprobare și avantaje precum creditul revolving, noi suntem partenerul ideal pentru cei care vor să beneficieze de oportunități de rambursare mai eficiente.

Sursa foto: Shutterstock

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp