Alternative pentru creditul bancar de nevoi personale. Ce să alegi

Indiferent de situația financiară, pot exista anumite momente în care să ai nevoie de bani de care nu dispui la momentul respectiv (fie pentru cheltuieli medicale, educație, renovări sau alte necesități imediate). În astfel de contexte, pentru a rezolva impedimentele financiare, ideea unui împrumut devine o opțiune la îndemână. Cu toate acestea, este bine de știut că există și alternative la creditul de nevoi personale, iar în acest articol îți vom explica în detaliu despre ce e vorba.


Ce este un credit de nevoi personale

Un credit de nevoi personale reprezintă o formă de împrumut oferită de instituțiile financiare în momentul în care ai nevoie de bani pe care intenționezi să îi cheltui pentru o achiziție și nu numai. Practic, aceste credite permit folosirea banilor în scop personal, indiferent dacă este vorba despre vacanțe, studii sau bunuri materiale. Sumele oferite de bănci sunt considerabile, însă este important să înțelegi termenii și condițiile acestui tip de credit înainte de a lua o decizie.


De ce să eviți să apelezi la un credit bancar de nevoi personale

Deși pare o soluție la îndemână, procesul de aplicare și aprobare este, de regulă, destul de complex (ceea ce conduce la prelungirea timpului necesar pentru a obține finanțarea necesară). Mai mult, deși poți accesa sume de bani mai mari, iar creditul se face pe termen lung, trebuie să iei în calcul dacă îndatorarea pe câțiva ani este cea mai bună opțiune. De asemenea, termenii de rambursare pot fi incomozi, iar dobânzile, destul de ridicate. În acest context, este esențial să analizezi care sunt alternativele pentru a evita să plătești mai mult decât este necesar.


Alternative mai bune pentru creditul de nevoi personale

Instituțiile financiare nebancare precum Okcredit îți oferă opțiuni flexibile și acces mai rapid la banii de care ai nevoie, în baza documentului de identitate. Procesul de aplicare se desfășoară online și este mult mai rapid, ceea ce îți permite să obții fondurile necesare chiar atunci când ai nevoie.

Acest tip de credit de nevoi personale îți permite să faci trageri succesive lunare într-un interval de 5 ani, astfel încât să îți poți gestiona bugetul cu mai multă ușurință. Condițiile de rambursare sunt și ele favorabile, deoarece poți returna banii de care dispui tot online, în mod flexibil, iar orice sumă rambursată poate fi refolosită întrucât este un împrumut de tip revolving.

Condițiile de eligibilitate sunt minime, trebuie să ai 19 ani împliniți și, pe baza actului de identitate, poți împrumuta de la noi între 200 și 3000 de lei. Dacă rambursezi suma integral, poți solicita din contul de client o nouă tranșă (în intervalul de 5 ani menționat anterior).

În plus, dobânzile sunt competitive, iar dacă te raportezi pe termen lung, posibilitatea de a rambursa în mod flexibil diminuează presiunea financiară, poți returna banii mai ușor și mai rapid și astfel vei reduce acumularea dobânzii pe mulți ani.


De câți bani să te împrumuți atunci când ai nevoie rapid de finanțe

Cel mai important considerent atunci când iei un credit de nevoi personale este să împrumuți doar suma necesară. Așadar, analizează cu atenție necesitățile tale financiare imediate și asigură-te că nu soliciți mai mulți bani decât ai nevoie. Dacă poți, încearcă să acoperi o parte din costul bunului pe care intenționezi să-l cumperi folosind economiile personale. Evită împrumutarea unor sume pe care nu le vei putea rambursa ulterior, deoarece îți vor destabiliza bugetul.


Cum să economisești chiar și când ai salariul mic

O altă alternativă la creditul de nevoi personale este fondul de economii personal. Este bine să ai la îndemână o sumă de bani pentru urgențe sau dorințe care necesită cheltuieli mai mari, așa cum sunt vacanțele.

Constituirea unui fond de economii este esențială, chiar și cu un salariu mic. Analizează care sunt cheltuielile recurente lunare care trebuie acoperite neapărat (mâncare, utilități, plata chiriei, transport) și scade suma respectivă din venitul tău. Din banii rămași, setează-ți un obiectiv realist și alocă o mică parte din salariu pentru a construi treptat economii. Cu acești bani poți acoperi cheltuieli neprevăzute sau îți poți rezolva nevoile personale fără să apelezi frecvent la credite.

Încearcă să anticipezi pe cât posibil nevoile viitoare și să planifici achizițiile majore astfel încât să nu îți afecteze bugetul. De asemenea, o variantă recomandată este să aștepți reduceri sau oferte pentru a obține un preț mai bun. La fel și în cazul vacanțelor, dacă faci rezervări din timp, vei beneficia de costuri mai reduse.

În concluzie, ca alternative la creditul de nevoi personale ai la dispoziție împrumuturile flexibile și avantajoase de la Okcredit sau să folosești economiile personale. Orice variantă ai alege, trebuie să îți gestionezi cu responsabilitate finanțele pentru a evita dificultățile financiare.

Sursa foto: Shutterstock

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp